Ben jij een financieel bewuste ondernemer?

Wat moet ik eigenlijk regelen voor mijn pensioen?

Voordat je hierover of over een andere financiële vraag een beslissing neemt, is het zaak om een goed financieel plan op te stellen. Een belangrijk onderdeel van dit financieel plan is het opstellen van een begroting waarin je de geprognosticeerde omzet en de verwachte kosten onder elkaar zet. Zo krijg je een goed idee of je bedrijfsidee levensvatbaar is en het helpt je in een latere fase om meer grip te houden.

Afhankelijk van je bedrijfsidee, doel en netwerk zijn verschillende vormen van financiering aan te trekken. Daarbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van particuliere investeerders, banken of crowd funding. De vorm van financiering is zeker ook afhankelijk van het type bedrijf. Een goede en onafhankelijke financieel adviseur of accountant is hierbij van cruciaal belang.

Het kan ook raadzaam zijn om (als starter) te kijken naar subsidiemogelijkheden. Echter is het vaak lastig om te weten te komen of je in aanmerkingen komt voor een subsidie. Daarnaast is de subsidieaanvraag zelf ook niet altijd even makkelijk. Wederom is het dus belangrijk om je hierover goed te laten informeren.

Onze financiële specialisten helpen je graag op weg.

Handige links:
ondernemersplein.nl
ikgastarten.nl
belastingdienst.nl