In welke branche je ook aan de slag gaat, iedere startende ondernemer krijgt bij het starten van een bedrijf te maken met allerlei wetten en regels.

Wat komt er zoal bij kijken als startende ondernemer?

Ten eerste zul je een keuze moeten maken welke rechtsvorm jouw bedrijf wordt. Deze beslissing heeft gevolgen voor bepaalde belastingverplichtingen en de aansprakelijkheid. Het is dus erg belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de verschillen. Ongeacht de sector waarin je straks aan het werk gaat, moet je jouw onderneming altijd inschrijven in het Handelsregister van de KvK.

Het vinden van een goede bedrijfslocatie is een belangrijke stap voor het realiseren van de eerste stappen van je onderneming. Wat kan en mag? Als ondernemer krijg je vrijwel altijd te maken met milieu-regels op het gebied van geluid, energie, afvalstoffen etc. Het is afhankelijk van de activiteiten van je bedrijf in welk type de onderneming zal worden ingedeeld. In de meeste gevallen is een melding van jouw bedrijf bij de gemeente echter voldoende maar het is zeker van belang dit te checken voordat je de eerste stappen onderneemt.